We stappen allemaal wel eens met ons verkeerde been uit bed. Iedereen heeft wel eens moeite gehad om de dag op een goede manier te starten. Je hebt de snooze-knop op de wekker te vaak ingedrukt of je bent totaal niet goed voorbereid voor de activiteiten die gepland staan. Stel je nu voor dat dit dagelijks gebeurd, dat die eerste stap al zoveel onzekerheid met zich meebrengt dat je eigenlijk liever gewoon in bed blijft liggen. Vandaag maar even geen last van heup, been of rug. Bekijk het allemaal maar.
Voor miljoenen mensen wereldwijd is dit de realiteit. Hun lichaam protesteert op allerlei mogelijke manieren vanwege ouderdom, oververmoeidheid of blessures. Deze mensen verdienen goede zorg en een uitstekend zorgbed is hierbij een erg belangrijk hulpmiddel. Het Homecare model is gemakkelijk te verstellen qua hoogte door u of eventuele hulpverleners. Dit zorgt ervoor dat het bed volledig aan de eisen voldoet voor een thuiszorgbed en hierdoor kunnen mensen in hun eigen omgeving worden geholpen.
Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat een zorgbed zowel fysiek als mentaal helpt voor de gebruikers. Veel mensen met klachten zitten helemaal niet te wachten op een ziekenhuis of verpleeghuis. De ‘’dat heb ik niet nodig’’ mentaliteit is vaak aanwezig bij mensen met kwetsbaarheden en dit kan een negatieve invloed hebben op alle betrokkenen. Familieleden en verzorgers kunnen gefrustreerd raken als een patiënt niet wilt meewerken en de persoon zelf voelt zich ook allesbehalve goed. Met een zorgbed verbetert de situatie voor alle betrokkenen.
De NEN (Nederlandse Norm) heeft een commissieplan geschreven voor zorgbedden in 2018 en hierin staat beschreven dat de leden van de normcommissie er gezamenlijk naar streven om de veiligheid, hygiëne en kwaliteitsbeheersing voor zorgbedden te vergroten. Duidelijke afspraken over het ontwerp, de toepassing en elektrische veiligheid moeten de richtlijnen gaan worden. Kortom dit is het ideale moment om het idee van een zorgbed te omarmen.